Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι
ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, 3 Δεκεμβρίου 2021 - Μ.


Αφιέρωμα του blog Η Ειδική Αγωγή με Απλά Λόγια στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, 3 Δεκεμβρίου 2021.
Η Αναπηρία υπάρχει 365 μέρες τον χρόνο και αφορά κάθε πτυχή της καθημερινότητας του ατόμου. Ας είναι η σημερινή μέρα αφορμή για διεκδίκηση και έμπρακτη υλοποίηση της ισότητας σε όλους τους τομείς, της προσβασιμότητας σε όλους τους χώρους. της συμπερίληψης και της ενσωμάτωσης των Ατόμων με Αναπηρία στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη.

Μαζί μας σήμερα η Μ. (ζήτησε να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά της), άτομο που βιώνει κρίσεις πανικού, μοιράζεται τους προβληματισμούς της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
"Είχα στο παρελθόν έντονες κρίσεις πανικού. Νόμιζα ότι θα πεθαίνω. Τα πράγματα έκτοτε καλυτέρεψαν αλλά τα τελευταία 2 χρόνια έχουν επιστρέψει δυναμικά. Λίγο το συνεχές άγχος με τον COVID, λίγο η απομόνωση του σπιτιού, έχει κάνει την πραγματικότητά μου πολύ δύσκολη. Το σλόγκαν "μένουμε σπίτι", νομίζω ότι έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Ειδικά σε εμάς που έχουμε αυξημένο άγχος. Θέλω ξανά τη ζωή μου πίσω. Όλοι μας, δηλαδή, χρειάζεται να ξαναβρούμε την ηρεμία μας. Ας βοηθήσει η σημερινή μέρα να ακουστεί και η δική μας φωνή"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου