Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι
ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη - Το παράδειγμα της Cheri Blauwet



Η Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου 2015 και τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, λιγότερο από το 30% των ερευνητών παγκοσμίως είναι γυναίκες. Η σημερινή ημέρα αποτελεί ευκαιρία να σπάσουμε τα στερεότυπα, καθώς "ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη τις γυναίκες"! Ωστόσο, δεν πρέπει να αμελούμε ότι οι γυναίκες με διαφόρων ειδών αναπηρίες σε ποσοστό χαμηλότερο του 15% μπορούν να ολοκληρώσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην Ειδική Αγωγή με Απλά Λόγια τιμούμε σήμερα τις γυναίκες με αναπηρία στην επιστήμη μέσα από το παράδειγμα της Cheri Blauwet. Η Blauwet (γεννημένη στις 15 Μαΐου 1980) είναι Αμερικανίδα γιατρός και δρομέας παραολυμπιακών αγώνων με αναπηρικό αμαξίδιο. Είναι πιστοποιημένη από το Board in Physical Medicine and Rehabilitation and Sports Medicine, είναι επίκουρη καθηγήτρια PM&R στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και θεράπων ιατρός στο Brigham and Women's Hospital και στο Spaulding Rehabilitation Hospital. Έχει αγωνιστεί σε παραολυμπιακό επίπεδο σε αγώνες που κυμαίνονται από τα 100 μέτρα έως τον μαραθώνιο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου