Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι
ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Online συνεδρία


Κατά καιρούς μητέρες (και όχι μόνο) ζητάνε την βοήθεια μου σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Τα email βοηθάνε αρκετά την επικοινωνία ατόμων που βρίσκονται σε μακρινές αποστάσεις, δεν είναι όμως πάντα αρκετά. Ειδικά για τους ανθρώπους της επαρχίας, που η πρόσβαση σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας είναι αρκετά δύσκολη, το email φαντάζει να είναι ο μόνος τρόπος αναζήτησης βοήθειας.
Τον τελευταίο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή της η λεγόμενη "διαδικτυακή συνεδρία" (online συνεδρία). Το ίντερνετ είναι ένα ισχυρό εργαλείο και πολλοί επαγγελματίες (όχι μόνο από τον χώρο της ψυχικής υγείας) το χρησιμοποιούν προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα που για πρακτικούς λόγους δεν μπορούν να επισκεφτούν το γραφείο τους ή που ντρέπονται να το κάνουν. Η ασφάλεια και η άνεση που νιώθει κανείς από το σπίτι του σε συνδυασμό με την οπτική και ακουστική επαφή που μπορεί να υπάρξει με τον θεραπευτή (χρήση κάμερας και μικροφώνου), πιστεύω ότι υποκαθιστούν αρκετά καλά την άμεση, προσωπική επαφή. Οι διαδικτυακές συνεδρίες αποτελούν μια δυναμική και εναλλακτική πηγή βοήθειας.
Για αυτό στο blog προστέθηκε μία νέα ρύθμιση. Θα την βρείτε στην δεξιά στήλη της σελίδας κάτω από την κεντρική εικόνα του ιστολογίου. Με αυτό το πρόσθετο μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού και να μιλήσουμε διαδικτυακά με κάμερα καθιστώντας την επικοινωνία μας ακόμη καλύτερη. Έχετε την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στην δεκάλεπτη εισαγωγική συνομιλία (για να θέσετε εν συντομία κάποιο σας ερώτημα) και στην εξηντάλεπτη συνεδρία (για να μιλήσουμε αναλυτικότερα για την δυσκολία που αντιμετωπίζεται). Δεν χρειάζεται να δώσετε πουθενά τα προσωπικά σας στοιχεία (παρά μόνο το email σας), ενώ αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ψευδώνυμο. Το απόρρητο των πληροφοριών σας (σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας των ψυχολόγων) είναι εξασφαλισμένο.
Παραμένω στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου