Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι
ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, 3 Δεκεμβρίου 2021 - Πελαγία


Αφιέρωμα του blog Η Ειδική Αγωγή με Απλά Λόγια στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, 3 Δεκεμβρίου 2021.
Η Αναπηρία υπάρχει 365 μέρες τον χρόνο και αφορά κάθε πτυχή της καθημερινότητας του ατόμου. Ας είναι η σημερινή μέρα αφορμή για διεκδίκηση και έμπρακτη υλοποίηση της ισότητας σε όλους τους τομείς, της προσβασιμότητας σε όλους τους χώρους. της συμπερίληψης και της ενσωμάτωσης των Ατόμων με Αναπηρία στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη.

Μαζί μας σήμερα η Πελαγία, μητέρα παιδιού με αναπηρία, μοιράζεται τις σκέψεις της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας...
 πόσοι άνθρωποι γύρω μας  μπορούν να βάλουν τον εαυτό τους  στη θέση ενός ανθρώπου με αναπηρία;  πόσο μακρινό κι απίθανο για κάποιους μπορεί να είναι να  βρεθούν σε ανύποπτο χρόνο με οποιαδήποτε αναπηρία;  Πιστεύω ότι αν όλοι καταλαβαίναμε οτι δεν ήμαστε άτρωτοι  σε ατυχήματα και οποιαδήποτε αρρώστια μας τύχει,  θα ήμασταν πιο ευαισθητοποιημένοι προς τους συνανθρώπους  μας που έχουν ορατές και μη αναπηρίες. Όλες οι αναπηρίες δεν προέρχονται από τη γέννηση του ανθρώπου,  υπάρχουν κι αυτές που αποκτήθηκαν  στη πορεία της ζωής του.  Κάπως έτσι μπήκε η αναπηρία στη δική μας ζωή και συγκεκριμένα στην ζωή του μονάκριβου γιου μου, όταν ήταν 16 μηνών από ένα λοιμώδη νόσημα.  Είναι πολύ δύσκολη η αποδοχή της νέας κατάστασης, όταν γίνεται  τόσο ξαφνικά και το παιδί σου αποκτά πολλαπλές αναπηρίες.  Περνάς διάφορα στάδια μέχρι να μάθεις να ζεις τελείως διαφορετικά με τα νέα δεδομένα.. όμως με αγώνα και ψυχική δύναμη καταφέρνεις να σταθείς στα πόδια σου και να κάνεις ότι καλύτερο υπάρχει για το παιδί σου.  Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να αποδεχτεί η κοινωνία το διαφορετικό και η πολιτεία να σκέπτεται κάθε ημέρα τον ΑμΕΑ και όχι κάθε  3η Δεκεμβρίου...
"  Πρόσβαση παντού, αποδοχή από όλους"»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου